Petak, 29 Ožujak 2024
Uhićena dvojica rumunjskih državljana počinitelji džepne krađe, uzeli novac pa odbacili novčanik

Uhićena dvojica rumunjskih državljana počinitelji džepne krađe, uzeli novac pa odbacili novčanik

Nakon što je u poslijepodnevnim satima u četvrtak, 22. srpnja Policijskoj postaji Dubrovnik poljska državljanka prijavila krađu novčanika iz ruksaka kojeg je, za vrijeme boravka u jednom turističkom objektu na području starog grada, nosila na leđima. U novčaniku se, osim osobnim dokumenata, nalazilo 1.500, kuna i 500 eura.

Ubrzo nakon toga jedan naš sugrađanin u blizini mjesta događaja pronašao je odbačeni novčanik bez novca, ali s osobnim dokumentima, te je isti vraćen vlasnici.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem već sljedećeg dana otkriveni su počinitelji navedene krađe. Radi se o dvojici rumunjskih državljana u dobi od 51 i 71 godine koji su uz kaznene prijave predani pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave, a potom su sucu istrage Županijskog suda u Dubrovniku koji im je odredio istražni zatvor.

Od početka ovogodišnje turističke sezone ovo je prva zabilježena džepna krađa na području Dubrovačko-neretvanske županije. Radi se o kaznenim djelima koje je izuzetno teško otkriti budući počinitelji nisu s našeg područja, vrlo su vješti u krađi, a neupadljivi za primijetiti. Odmah nakon počinjenja kaznenog djela napuštaju mjesto događaja, kao i grad, tako da je svako njihovo razotkrivanje i uhićenje dobar rezultat koji, između ostalih sigurnosnih pokazatelja, značajno doprinosi definiranju Dubrovnika kao jedne od najsigurnijih svjetskih turističkih destinacija.