Petak, 19 Travanj 2024
Obavijest iz Turističke zajednice; U sustavu eVisitor pokrenut obračun godišnjeg iznosa turističke pristojbe

Obavijest iz Turističke zajednice; U sustavu eVisitor pokrenut obračun godišnjeg iznosa turističke pristojbe

Iz Turističke zajednice Općine obavještavaju da je danas 29. lipnja 2021. u sustavu eVisitor pokrenut obračun godišnjeg paušalnog iznosa turističke pristojbe za 2021. za pružatelje usluga smještaja u domaćinstvu i na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu kojeg mogu uplatiti jednokratno u punom iznosu do 31. srpnja tekuće godine ili u tri jednaka obroka, s tim da prvi obrok dospijeva 31. srpnja, drugi 31. kolovoza, treći 30. rujna tekuće godine.

Člankom 2. Pravilnika o oslobođenju od plaćanja turističke pristojbe u 2021. godini (NN 64/21) osobe koje pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu ili na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu, oslobađaju se za 2021. godinu, plaćanja pola godišnjeg paušalnog iznosa turističke pristojbe za glavni krevet i smještajnu jedinicu u kampu i kamp-odmorištu te prema kapacitetu u objektu za robinzonski smještaj, koji se koristi za pružanje usluga smještaja sukladno posebnom propisu kojim se uređuje obavljanje ugostiteljske djelatnosti te se oslobađaju za 2021. godinu plaćanja godišnjeg paušalnog iznosa turističke pristojbe za pomoćne krevete u cijelosti.

Osim djelomičnog oslobođenja, temeljem Pravilnika o oslobođenju od plaćanja turističke pristojbe u 2021. (NN 64/21) za dio obveznika utvrđeni su kriteriji po kojima se ostvaruje u potpunosti oslobođenje plaćanja paušalne turističke pristojbe u 2021.

Osobe koje ostvaruju potpuno oslobođenje su:

1. Osobe koje su utvrdile prestanak pružanja ugostiteljskih usluga u domaćinstvu ili na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu najkasnije do 9. lipnja 2021.  ( u slučaju osoba koje su odjavile dio kapaciteta najkasnije do 9. lipnja 2021. oslobođenje plaćanja odnosi se na odjavljene smještajne jedinice) i

2. Nisu imale evidentirano niti jedno noćenje u 2021. u odjavljenom smještaju.