Subota, 24 Srpanj 2021
Ministar Božinović djelatnicima DVD-a Župa dubrovačka predao novo suvremeno vatrogasno vozilo

Ministar Božinović djelatnicima DVD-a Župa dubrovačka predao novo suvremeno vatrogasno vozilo

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović objavio je na Facebooku sliku s primopredaje novog suvremenog vatrogasnog vozila djelatnicima DVD-a Župa dubrovačka.

Javnim vatrogasnim postrojbama i dobrovoljnim vatrogasnim društvima jučer su na Policijskoj akademiji u Zagrebu uručena 23 nova vozila.

Radi se o isporuci vatrogasnih vozila, koja je Ministarstvo unutarnjih poslova nabavilo u sklopu projekta „Modernizacija vozila vatrogasnih postrojbi Republike Hrvatske“, koji se provodi u suradnji s Hrvatskom vatrogasnom zajednicom.

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Modernizacija vozila vatrogasnih postrojbi RH“ potpisan je 14. rujna 2018. godine između Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva zaštite okoliša i energetike i Hrvatskih voda, temeljem čega su, nakon uspješno provedenog postupka javne nabave, u veljači 2020. godine potpisani ugovori o nabavi navedena 94 vatrogasna vozila.

Ukupna vrijednost projekta iznosi više od 256 milijuna kuna, a financiran je s 85 posto bespovratnih sredstava Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. godine. Preostalih 15% financira se sredstvima državnog proračuna s razdjela Ministarstva unutarnjih poslova.

slika; Davor Božinović - Facebook

  • marketingA1