Subota, 24 Srpanj 2021
Raspisan javni poziv za posao popisivača i kontrolora Popisa stanovništva, kućanstava i stanova u RH

Raspisan javni poziv za posao popisivača i kontrolora Popisa stanovništva, kućanstava i stanova u RH

Državni zavod za statistiku raspisao je Javni poziv zainteresiranim kandidatima za posao popisivača i kontrolora u drugoj fazi provedbe Popisa stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj 2021. godine. Druga faza provedbe Popisa stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj 2021. godine, u kojoj će sudjelovati popisivači i kontrolori, provest će se na području  Republike Hrvatske od 27. rujna do 17. listopada 2021. Iznimno, Popis će se moći provoditi najdulje do  29. listopada 2021. ako se ustanovi da do 17. listopada 2021. nisu popisane sve popisne jedinice.


Popisivači obavljaju popisivanje svih popisnih jedinica koje nisu samostalno popisane, osobnim  intervjuom sa stanovništvom s pomoću elektroničkih uređaja te obavljaju kontrolu podataka  prikupljenih u prvoj fazi Popisa koja će se provoditi od 13. rujna 2021. do 26. rujna 2021. samostalnim  popisivanjem stanovništva elektroničkim sustavom e-Građani.

Kontrolori nadziru rad određenog broja popisivača te im daju smjernice za rad, tijekom trajanja Popisa  s njima održavaju sastanke i pružaju im metodološku pomoć, kontroliraju točnost i obuhvat  prikupljenih podataka te obavljaju druge poslove utvrđene metodologijom Popisa.

Popisivanje u navedenom razdoblju zahtijeva puni dnevni angažman popisivača i kontrolora  (uključujući subote i nedjelje) te je nužan preduvjet da kandidat za popisivača ili kontrolora nema  drugih poslovnih/školskih obveza.  

Zainteresirani kandidati za sudjelovanje u Popisu trebaju na mrežnim stranicama Popisa  (www.popis2021.hr) popuniti prijavu za popisivača/kontrolora, odgovarajući na pitanja o osobnim  podacima, iskustvu u poslovima anketiranja, informatičkoj pismenosti te na demografska pitanja.

Rok za podnošenje prijava jest od 23. lipnja do 15. srpnja 2021.

Više informacija OVDJE

  • marketingA1