Nedjelja, 18 Travanj 2021
2mob
Obavijest iz TZO Župa dubrovačka; Od 4. travnja naplata turističke pristojbe u nautici isključivo online

Obavijest iz TZO Župa dubrovačka; Od 4. travnja naplata turističke pristojbe u nautici isključivo online

Turistička zajednica Općine obavještava o promjenama vezano uz organizaciju naplate turističke pristojbe u nautici u 2021. koje se odnose na nautičare. Naime, od 2010. Hrvatska turistička zajednica u suradnji s Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture osiguravala je isključivu naplatu paušalne turističke pristojbe u lučkim kapetanijama/ispostavama u okviru projekta eNautika. Dodatno, Hrvatska turistička zajednica je u srpnju 2020. u cilju digitalizacije procesa naplate paušalne turističke pristojbe u nautici razvila online portal https://nautika.evisitor.hr/ koji osim opcije paušalnog plaćanja turističke pristojbe omogućuje plaćanje i prema broju noćenja. Osim hrvatskog, portal je dostupan na engleskom, njemačkom i talijanskom jeziku te je u pripremi i prijevod na ostale jezike i to za tržišta koja generiraju najznačajniji broj nautičara.

Jedna od prednosti ovakvog načina naplate koji je u skladu s trenutnim epidemiološkim preporukama je smanjenje potrebe za fizičkih odlaskom u prostorije lučkih kapetanija/ispostava.

Nakon provedenog pilot projekta uspostave online naplate u 2020., a i činjenice još uvijek prisutnosti pandemije bolesti Covid-19, Hrvatska turistička zajednica u dogovoru s Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture odlučila se u 2021. na isključivu online naplatu turističke pristojbe u nautici putem portala https://nautika.evisitor.hr/ te od 04. travnja 2021. istu više nije moguće kupiti u prostorijama lučkih kapetanija/ispostava.

Više informacija možete pronaći na stranici https://nautika.evisitor.hr/?lang=hr.

  • marketingA1