Četvrtak, 25 Veljača 2021
Jedna prometna nesreća s teže ozlijeđenom osobom, 440 represivnih mjera - 220 zbog prekoračenja brzine

Jedna prometna nesreća s teže ozlijeđenom osobom, 440 represivnih mjera - 220 zbog prekoračenja brzine

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježena je jedna prometna nesreća s ozlijeđenim osobama u kojoj je jedna osoba teže ozlijeđena, dok lakše ozlijeđenih osoba nije bilo. S materijalnom štetom zabilježeno je 10 prometnih nesreća.
Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 440 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 220 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 54 mjera poduzeto je prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 13 osoba prekršajno je sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a 23 osobe su sankcionirane zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.

- Od ostalih prekršaja izdvajamo 18 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja i 37 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja - navodi se u izvješću Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.


Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u Dubrovniku

Najveća koncentracija alkohola od 1,65 g/kg izmjerena je u večernjim satima, 8. veljače, 33-godišnjaku koji je s osobnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka zaustavljen tijekom prometne kontrole na Mostu dr. Franje Tuđmana.
Vozač je isključen iz prometa i prekršajno sankcioniran novčanom kaznom u iznosu od 10 tisuća kuna i tromjesečnom zabranom upravljanja vozilima „B“ kategorije.

Najveća novčana kazna izrečena je u Novoj Mokošici

Najveća novčana kazna u iznosu od 15 tisuća kuna izrečena je 23-godišnjem vozaču osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka koji je zaustavljen jučer, 14. veljače u prijepodnevnim satima na kolniku nerazvrstane ceste u Novoj Mokošici. Utvrđeno je da je upravljao vozilom pod utjecajem droga te je kod njega pronađena manja količina marihuane. Vozač je isključen iz prometa te mu je, pored novčane kazne, određena i tromjesečna zabrana upravljanja vozilima B kategorije.