Petak, 26 Travanj 2024
Capak o popuštanju mjera; Na nacionalnoj razini će se dopustiti odlazak u škole za djecu od 5. do 8. razreda

Capak o popuštanju mjera; Na nacionalnoj razini će se dopustiti odlazak u škole za djecu od 5. do 8. razreda

Gostujući uz sinoćnjem središnjem Dnevniku HTV-a ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak je govorio i o blagom popuštanju mjera od 1. veljače.

- Iako nam je epidemiološka situacija za sada prilično dobra ne možemo biti do kraja zadovoljni jer brojke su još uvijek velike, ali nam je pad broja novooboljelih i hospitaliziranih, te osoba na respiratoru i broja umrlih od sredine 12. mjeseca do danas značajan i s njime možemo biti zadovoljni. Nadamo se da će se taj trend nastaviti, međutim imamo teško opterećenje ovih novih varijanti i slojeva virusa koje su u nama susjednim zemljama i vrlo blizu - rekao je Capak u središnjem Dnevniku HTV-a.
- Mi ćemo odluku o popuštanju mjera na vrijeme pripremiti, sigurno će biti određenih popuštanja vidjeli ste da je najavljeno da će se na nacionalnoj razini dopustiti odlazak u škole za djecu od 5. do 8. razreda, razgovara se i o tome da se dopusti sport i rekreacija na otvorenom, a za sve ostalo ćemo vidjeti - poručio je Capak.

Govoreći o cijepljenju ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo je rekao da ćemo teško dobiti obećane doze cjepiva.

- Dolazi do sloma sustava u koji smo vjerovali. EU je napravila sve da to bude pravedna raspodjela prema broju stanovnika, ali čini nam se da do te pravedne raspodjele neće doći. Zemlje koje su individualno pregovarale i dale više novca, očito su dobile više nego mi - zaključio je

Više pročitajte OVDJE

izvor; HRT