Srijeda, 20 Siječanj 2021
Vatrogasci DVD-a Župa dubrovačka od jučer popravljaju krovove i saniraju dimnjake u Petrinji (FOTOGALERIJA)

Vatrogasci DVD-a Župa dubrovačka od jučer popravljaju krovove i saniraju dimnjake u Petrinji (FOTOGALERIJA)

U pomoć građanima Petrinje u sanaciji šteta katastrofalnog potresa koji je taj grad pogodio krajem prosinca prošle godine od jučer su i pripadnici DVD-a Župa dubrovačka. Tri župska vatrogasca koji su u Petrinju krenuli s jednim kombi vozilom i pripadajućom opremom, rade na popravljaju krovova i sanaciji dimnjaka, a u Petrinji će ostati do utorka 12. siječnja.

Uz vatrogasce na potresom pogođenim područjima od početka siječnja su krenuli i župski obrtnici i tvrtke, tako su obrt Car i tvrtka Biondić na tom području bili od 3. siječnja do danas, a sa svojim su s dva bagera, labudicom i kamionom radili na rušenju ostataka kuća, čišćenju terena, probijanju kanala za vodu, pripremi terena za postavljenje montažnih kućica, a ravnali su i teren za postavljanje sabirnog centra.

Tvrtke Ban promet i Sakupljač Dubrovnik su u suradnji s mladosti Postranja obnovili kontejner za stanovanje te istog donirali i vučnom službom odvezli u Glinu gdje su kamionom odvezli i humanitarnu pomoć za djecu.

U pomoć stanovništvu stradalih područja su tijekom prvog tjedna siječnja je krenuo i dio mještana Župe koji su radili na raščišćavanju ruševina i drugim radovima.

- Zahvaljujem svim Župljanima koji su se na bilo koji način sudjelovali u pomoći stanovništvu stradalih područja, kao i svima onima koji su pomogli u prikupljanju humanitarne pomoći. Dio prikupljene pomoći je već poslan u Sisačko moslavačku županiju, a ostatak ćemo poslati u utorak - poručio je načelnik Nardelli.