Četvrtak, 25 Travanj 2024
Župan Dobroslavić uputio čestitku povodom Nove godine

Župan Dobroslavić uputio čestitku povodom Nove godine

Župan Nikola Dobroslavić uputio je građanima Županije čestitku u povodu Nove 2021. godine:

Poštovani sugrađani,

Jedna iznimno teška godina primiče se kraju, a uskoro nastupa Nova, 2021. godina. Staru ćemo pamtiti kao iznimno izazovnu godinu za ovu županiju, ali i cijelu Republiku Hrvatsku i svijet. Pamtit ćemo je po borbi protiv pandemije i za spas našega gospodarstva i radnih mjesta, poodmakloj gradnji Pelješkog mosta i spojnih cesta, realizaciji projekta osam luka za bolje povezivanje otoka, završetku rekonstrukcije Zračne luke i gradnje Studentskog doma, po gradnji Dnevne bolnice u Metkoviću, završetku Poduzetničkog inkubatora u Pločama i izborenoj brodskoj liniji Lastovo – Dubrovnik. Zahvalni smo zdravstvenim djelatnicima na požrtvovnoj i uspješnoj borbi protiv COVID-19, uz njih Stožeru, policiji, vatrogascima, HGSS-u, domovima za starije, ali i našim sugrađanima na odgovornom pridržavanju propisanih mjera. U godini s brojnim poteškoćama nismo zaustavili niti jedan županijski projekt, jer i u ovom teškom vremenu moramo misliti na budućnost koja je pred nama. Godinu ćemo, nažalost, pamtiti i po razornim potresima u Petrinji, Sisku, Glini, Zagrebu…

Novu godinu očekujemo s optimizmom i novom energijom s kojom ćemo se nositi s izazovima koji su pred nama. Ponajprije je to bitka za uspješnu turističku sezonu. Znanstvenici su nam pronalaskom cjepiva otvorili mogućnost pobjede nad koronavirusom. Moramo to iskoristiti i za zaštitu života i zdravlja sugrađana, ali i za povratak turizma u destinaciji. Moramo masovnim cijepljenjem postati „zelena“ – sigurna regija i tako ponovo vratiti Grada i čitavu destinaciju na turistička tržišta. Tu je i borba za autocestu do Osojnika, brze ceste do Zračne luke i od Brijeste do Perne jer je to bitka za dugoročnu sigurnost i održivo gospodarstvo ove županije. Godinu će među ostalima posebno obilježiti sljedeći projekti: Zaštita od zaslanjenja i navodnjavanje Donje Neretve, Centar za gospodarenje otpadom, Centar kompetentnosti u ugostiteljstvu i turizmu, Osnovna škola Cavtat, projekti razvoja širokopojasne infrastrukture, luke Polačište, Ubli i Perna i ribarske luke Sustjepan i Vela Luka.

Poštovani sugrađani, i u Novoj ćemo godini predano raditi na realizaciji naših projekata i nadalje opravdavati povjerenje koje ste nam dali.

Želim vam u Novoj dobro zdravlje, uspjeh u vašim poslovima i sklad u obiteljima.

Sretna vam Nova 2021. godina.

Vaš župan,
Nikola Dobroslavić