Petak, 29 Ožujak 2024
U Dubrovačko-neretvanskoj danas 45 novih slučajeva - tri iz Župe dubrovačke, preminule tri osobe

U Dubrovačko-neretvanskoj danas 45 novih slučajeva - tri iz Župe dubrovačke, preminule tri osobe

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 45 novih slučajeva zaraze koronavirusom (15 slučajeva utvrđeno brzim antigenskim testom). Radi se o 12 osoba iz Dubrovnika, 11 iz Metkovića, sedam iz Vele Luke, po tri iz Konavala, Opuzena i Župe dubrovačke, dvije iz Smokvice te po jednoj iz Blata, Dubrovačkog primorja, s Lastova i iz Stona.

Ukupno su zaražene 24 osobe muškog spola i 21 ženska osoba, a za 18 osoba je utvrđena epidemiološka veza.
Preminule su tri osobe: jedna muška osoba iz Dubrovnika (rođena 1933.), te dvije muške osobe iz Konavala (rođene 1931. i 1933.).

Izliječene su 33 osobe: deset iz Dubrovnika, pet iz Metkovića, po četiri iz Blata, Ploča i Župe dubrovačke, po jedna iz Konavala, Kule Norinske, Opuzena i Vele Luke te dvije osobe koje nemaju prebivalište na području naše županije.

U OB Dubrovnik hospitalizirane su 54 osobe pozitivne na koronavirus. Pet bolesnika zahtijeva intenzivnu skrb, jedan bolesnik je na kisiku, jedan je na neinvazivnoj ventilaciji, a tri su na invanzivnoj ventilaciji.

U posljednja 24 sata obrađeno je 208 uzorka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 25 033 uzorka.

U samoizolaciji je 789 osoba, a u posljednja 24 sata nije zabilježeno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 100 slučaja kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.