Srijeda, 02 Prosinac 2020
Jedan djelatnik Centra Josipovac pozitivan na Covid 19, preventivno testirani svi korisnici i djelatnici Centra

Jedan djelatnik Centra Josipovac pozitivan na Covid 19, preventivno testirani svi korisnici i djelatnici Centra

Nakon što je na testiranju prije povratka na posao jedan djelatnik Centra za rehabilitaciju Josipovac bio pozitivan, danas su preventivno testirani svi korisnici i djelatnici centra.

- Djelatnik koji se pokazao pozitivan na COVID-19 razvio je simptome dok je bio odsutan i izvan ustanove nekoliko dana, te se prije planiranog povratka na posao testirao sukladno protokolu. Nitko u ustanovi od djelatnika i korisnika nema niti je imao simptome, ali smo zbog sigurnosti i zaštite danas svi pristupili testiranju, i korisnici i djelatnici ustanove. U ovakvim situacijama važno je odmah reagirati kako bi se spriječio prodor virusa, te kako bi se maksimalno zaštitili naši korisnici.

Centar za rehabilitaciju Josipovac se od prvih dana vrlo strogo pridržava epidemioloških uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i nadležnog Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike te ozbiljno pristupamo svakoj potencijalno rizičnoj situaciji. Od početka pandemije virus nije ušao u ustanovu i niti jedan korisnik ustanove nije bio pozitivan na Covid-19 zahvaljujući predanom radu i naporu svih djelatnika, nadamo se da će tako i ostati - poručila je ravnateljica Centra za rehabilitaciju Josipovac Jelena Đuraš Gleđ.