Srijeda, 21 Listopad 2020
rest_supetar2mob
Župski DVD dobio vrijednu donaciju osam novih kompletnih vatrogasnih zaštitnih odjela i kaciga (FOTO)

Župski DVD dobio vrijednu donaciju osam novih kompletnih vatrogasnih zaštitnih odjela i kaciga (FOTO)

DVD Župa dubrovačka danas je bogatije za  osam novih kompletnih vatrogasnih zaštitnih odjela i osam vatrogasnih zaštitnih kaciga. Riječ je donaciji gospodina Nermina Macanovića iz Konjica (BiH) dobrovoljnog vatrogasca i zaljubljenika u vatrogasnu službu koji je posredstvom svog prijatelja gospara Ivana Gabelice došao je u kontakt sa zapovjednikom župskog DVD-a Željkom Miloslavić i izrazio želju da bi opremu donira upravo župskom društvu.

Gospodin Macanović je još davne 1985 godine sudjelovao u gašenju požara na Srđu, te tom prigodom dobio odlikovanje Bosne i Hercegovine za požrtvovanje i istaknuti rad na tom požaru. Od tada traje ljubav prema našem kraju uslijed čega je i došlo do ove suradnje.

Primopredaja je obavljena danas ispred Vatrogasnog doma u Buićima, a opremnu je u ime župskog DVD-a primio Niko Miloslavić predsjednik župskog vatrogasnog društva, uz nazočnost članova i djelatnika DVD-a, te Županijskog vatrogasnog zapovjednika Stjepana Simovića. Predsjednik Miloslavić je gospodinu Macanoviću uručio prigodne poklone, a Županijski zapovjednik Simović donatoru predao zahvalnicu u ime Vatrogasne zajednice Dubrovačko - neretvanske županije. Opremu je blagoslovio don Nikola Berišić, te poželio župskim vatrogascima da je što manje koriste.

Uslijedio je obilazak vatrogasnih prostorija i vozila, te kratko upoznavanje s povijesti i radom društva od osnutka do danas.

Na svečanom ručku su se pridružili i predstavnici Općine Načelnik Nardelli  i Pročelnik Marić. Načelnik se također zahvalio na donaciji, te donatoru Macanoviću uručio poklon ispred Općine Župa dubrovačka.

- Ovim putem se zahvaljujemo gospodinu Macanoviću, njegovoj kćeri, te Ivanu Gabelici na nesebičnoj pomoći i vrijednoj donaciji koja će itekako pomoć u radu i opremljenosti društva - poručuju iz župskog DVD-a.