Petak, 29 Ožujak 2024
I u Hercegovini bez velikih svadbi; U jednoj županiji potpuno zabranjene, u drugoj do 50 uzvanika, u trećoj do 200

I u Hercegovini bez velikih svadbi; U jednoj županiji potpuno zabranjene, u drugoj do 50 uzvanika, u trećoj do 200

Iako je zbog novih epidemioloških mjera broj uzvanika ograničen na 50 uzvanika, u našoj županiji pozivnice za "velike" svadbe su se i dalje nastavile dijeliti, ali za svadbene salone preko granice gdje uz puno jeftinije cijene nije bilo ikakvih ograničenja broja uzvanika.

Međutim, kako donosi Slobodna Dalmacija, izgleda da je i tome došao kraj  jer i Hercegovina kreće s ograničenjima broja uzvanika.

Epidemiološke mjere su prilično različite od županije do županije, pa su tako u Hercegbosanskoj županiji (Livno, Tomislavgrad, Kupres ...) svadbene svečanosti u potpunosti zabranjene.

Hercegovačko-neretvanska županija (Neum, Mostar, Gabela, Čapljina, Čitluk, Stolac, Prozor-Rama, Ravno ..) uvela je ograničenje isto kao i u našoj županiji na do 50 uzvanika.

Najliberalniji su u Zapadno-hercegovačkoj županiji (Grude, Ljubuški, Posušje, Široki Brijeg) gdje je moguće organizirati svadbu s 200 uzvanika. Ipak, u toj županiji postoje i dodatne mjere, pa prostor održavanje svadbenih svečanosti treba imati najmanje četiri kvadratna metra po osobi. Broj uzvanika i raspored sjedenja potrebno je dostaviti Zavodu za javno zdravstvo ŽZH najkasnije tjedan dana prije održavanja svadbene svečanosti, a dan prije održavanja svadbe potrebno je ispred prostora održavanja istaknuti raspored sjedenja s točnim popisom uzvanika. Na dan svadbe mora se osigurati beskontaktno mjerenje temperature uzvanika prije ulaska u prostor svadbene svečanosti.

Više pročitajte OVDJE