Petak, 19 Travanj 2024
U županiji četiri nova slučaja zaraze, mlađa ženska osoba iz Župe dubrovačke se zarazila u BiH

U županiji četiri nova slučaja zaraze, mlađa ženska osoba iz Župe dubrovačke se zarazila u BiH

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su 4 nova slučaja zaraze koronavirusom. Riječ je o jednoj mlađoj muškoj osobi s boravištem u Dubrovniku i mlađoj muškoj osobi iz Kule Norinske za koje se utvrđuje epidemiološka veza, te mlađoj ženskoj osobi iz Župe dubrovačke i jednoj starijoj muškoj osobi s boravištem u BiH, a koji su se zarazili u Bosni i Hercegovini.

Imamo 12 izliječenih osoba i to 7 iz Dubrovnika, 4 iz Župe dubrovačke i 1 iz Ploča. Hospitalizirane su 2 osobe u OB Dubrovnik. Od početka pandemije na analizu je poslano 5844 uzoraka.

U samoizolaciji se nalaze 183 osobe, a u posljednja 24 sata nije utvrđeno nijedno kršenje mjere samoizlacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 47 slučaja kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.


U protekla 24 sata u Hrvatskoj je zabilježen 41 novi slučaj zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) danas ukupno 749

Među njima su 133 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 9 pacijenata.
 
Jedna je osoba preminula.