Subota, 20 Travanj 2024
Sedam novih slučaja zaraze svi iz Dubrovnika, zarazili se na jednom okupljanju u Zagrebu

Sedam novih slučaja zaraze svi iz Dubrovnika, zarazili se na jednom okupljanju u Zagrebu

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 7 novih slučaja zaraze koronavirusom. Sve osobe su iz Dubrovnika i prema dostupnim podacima svi su se zarazili na jednom okupljanju u Zagrebu. Epidemiološka obrada kontakata je u tijeku. Preostalih 40 uzoraka će biti ponovljeno u Zagrebu iz tehničkih razloga. Od početka pandemije analizirano je ukupno 3954 uzorka.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u samoizolaciji se nalazi 89 osoba. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 38 slučaja kršenja samoizolacije. Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Kako doznajemo, prvi dio jučerašnjih uzoraka je obrađen, a tijekom obrade drugog dijela je došlo do kontaminacije uzoraka, pa su zato ostali uzorci poslani u Zagreb. Kako je za Dubrovački vjesnik potvrdio ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik Marijo Bekić došlo je do tehničkih poteškoća s novim aparatom za testiranje na COVID-19 koji je u Opću bolnicu Dubrovnik stigao prije 15-tak dana.  Uređaj je trenutno u fazi ispitivanja.