Četvrtak, 25 Travanj 2024
U Hrvatskoj 22 novozaraženih, obavezne maske u autobusima, samoizolacija nakon ulaska u zemlju iz BiH

U Hrvatskoj 22 novozaraženih, obavezne maske u autobusima, samoizolacija nakon ulaska u zemlju iz BiH

U posljednja 24 sata u Hrvatskoj su zabilježena 22 nova slučaja pa je do sada ukupno zabilježeno 2.388 pozitivnih osoba na Covid-19. Dosad se oporavilo 2.145 osoba. Preminulo je stotinu i sedam osoba. Još je 136 osoba na liječenju. Bolnički se liječi 18 osoba, nema pacijenata na respiratoru.
 
Jedna novooboljela osoba je iz Zagrebačke županije, jedna iz Zadarske županije, jedna iz Primorsko-goranske županije, jedna iz Vukovarsko-srijemske županije i jedna iz Krapinsko-zagorske županije. Dvije novooboljele osobe su iz Istarske županije, 4 iz Osječko-baranjske županije i 11 novooboljelih osoba je iz Grada Zagreba.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović je izvijestio da je donesena odluka o privremenoj zabrani prelaska granice RH, tako da se utvrđuje poseban režim ulaska u RH osoba iz BiH, Kosova, Republike Srbije i Sjeverne Makedonije. One će morati biti u samoizolaciji 14 dana od dana ulaska u RH, a obveza samoizolacije se ne primjenjuje na putnike koji prilikom ulaska u RH tranzitiraju kroz navedene zemlje.

Donesena je i odluka o obaveznom nošenju medicinske maske ili maske za lice u javnom prijevozu. Putniku koji nema medicinsku masku ili masku za lice pružatelj usluga javnog prijevoza ne smije ponuditi uslugu prijevoza.