Četvrtak, 18 Travanj 2024
Ni danas nema novozaraženih - Dobroslavić; Stanje u županiji je stabilno, ali i dalje je potreban oprez

Ni danas nema novozaraženih - Dobroslavić; Stanje u županiji je stabilno, ali i dalje je potreban oprez

Svih 65 jučer poslanih uzoraka je negativno, ni danas nema novozaraženih u Dubrovačko neretvanskoj županiji. Hospitalizirano je 26 osoba, jedn od njih je intubirana na odjelu intenzivne njege dubrovačke bolnice.

- Od 65 testiranih nemamo niti jednog pozitivnog, što potvrđuje stabilno stanje u našoj županiji. To je rezultat odgovornog ponašanja naših sugrađana, ali i dalje se moramo pridržavati svih propisanih mjera. Iako od danas imamo novi liberalniji režim slobode kretanja i prometa u županiji, pozivam sugrađane da i dalje ostanu u svojim kućama i izlaze smo kada je to nužno potrebno - rekao je župan Nikola Dobroslavić

- S područja Dubrovačko neretvanske županije do danas prema Zagrebu je upućeno ukupno 1409 uzoraka, nemamo novih pozitivnih na koronavirus, ukupni broj potvrđenih zaraženih je i dalje 110 -  istaknuo je načelnik Stožera Joško Cebalo.

- Hospitalizirano je 26 osoba pozitivne na Covid 19, od toga 18 u OB Dubrovnik, a osam u Studentskom domu. Na odjelu za zarazne bolesti je 17 pacijenata, a jedan je intubiran u jedinici intenzivnog liječenja. U Respiracijskom centru Križine je i dalje jedna osoba na respiratoru. U ovom trenutku je dvoje naših djelatnika Covid pozitivno, oni su na kućnom liječenju i primjenjuju se mjere samoizolacije - izvijestio je ravnatelj OB Dubrovnik Marijo Bekić.

- Od 110 ukupno pozitivnih muškog spola je 57 ženskog 53 osobe, prosječna dob oboljelih je 56 godina. Prema mjestu prebivališta u Gradu Dubrovniku imamo 28 oboljelih plus sedam štićenika Doma za starije što čini ukupno 35 osoba, u Konavlima 26, Ploče osam plus 18 u Domu za starije Ploče, Trpanj pet, Kula norinska četiri, Župa dubrovačka dva plus 4 djelatnika Centra Josipovac, Slivno 2, Opuzen 2, Vela Luka 1 i Metković 1 plus dvoje u Domu za starije - rekao je ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo dr. Mato Lakić.