Nedjelja, 25 Listopad 2020
U zadnja dva dana poslano 145 uzoraka - svi negativni, testirano 40 korisnika i djelatnika Centra Josipovac

U zadnja dva dana poslano 145 uzoraka - svi negativni, testirano 40 korisnika i djelatnika Centra Josipovac

Na redovitoj konferenciji Stožera civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije potvrđeno je da su svi uzorci koji su stigli jučer tijekom popodnevna negativni. Među njima su nalazi 58 testiranih iz Doma za starije u Metkoviću, 40 iz  Centra za rehabilitaciju u Josipovcu i osam iz Doma za starije u Konavlima.

- Situacija je još uvijek stabilna, od 145 uzoraka koji su u zadnja dva navrata išli na analizu nemamo niti jedan pozitivni nalaz. To je jako važno pošto su među tim uzorcima i nalazi štićenika i djelatnika Centra Josipovac, kao i Doma za starije u Metkoviću. Ovaj novi način testiranja djelatnika Domova prije dolaska na smjenu je dao dobre rezultate - rekao je župan Nikola Dobroslavić

Do sada je prema Zagrebu upućeno 1340 uzoraka na testiranje, nema novih pozitivnih. U protekla 24 sata imamo još jednu izliječenu osobu - izvijestio je načelnik Stožera Joško Cebalo.

- U dubrovačkoj bolnici imamo hospitaliziranih 28 bolesnika pozitivnih na Covid 19, na zaraznom odjelu ih je 19, jedna osoba na odjelu za intenzivnu njegu, a osam u Studentskom centru - rekao je dr. Marijo Bekić.

- U zadnja dva dana smo testirali dosta osoba, ono što je najvažnije od 58 testiranih iz Doma za starije u Metkoviću, 40 Centra za rehabilitaciju u Josipovcu i osam iz Doma za strije u Konavlima svi su negativni na koronavirus.