Nedjelja, 25 Listopad 2020
Prijedlog županijskog Stožera općinama i gradovima; Županiju podijeliti na tri zone za e-propusnice

Prijedlog županijskog Stožera općinama i gradovima; Županiju podijeliti na tri zone za e-propusnice

Na konferenciji za medije županijskog Stožera Civilne zaštite načelnik Joško Cebalo je izvijestilo kako je Stožer općinama i gradovima uputio prijedlog o podjeli županije na tri zone za e-propusnice

- Stožer Civilne zaštite Dubrovačko neretvanske županije je razmatrao solucije u vezi Odluke o dopuni Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka na koji način da liberaliziramo kretnje unutar županije, te općinama i gradovima uputio prijedlog da se županija u skladu s mišljenjem epidemiologa podijeli u tri zone; Dolina Neretve, područje otoka i poluotoka Pelješac, te šire područje grada Dubrovnika.

Ako se takav prijedlog usuglasi uputit ćemo ga Nacionalnom stožeru koji donosi odluku. Općine i gradove do smo pozvali do kraja dana da se izjasne, a odluku bi trebali donijeti na sjednici ujutro u 9 sati, te je nakon toga kao prijedlog uputiti Nacionalnom stožeru. Bez obzira na navedeno, molim stanovnike županije da se i dalje pridržavaju mjera i da se mjesto prebivališta samo kada je to stvarno nužno - poručio je Joško Cebalo.