Četvrtak, 22 Listopad 2020
Jelena Đuraš Gleđ;  "Testirani svi korisnici i ostali djelatnici Centra Josipovac, nitko nema nikakve simptome"

Jelena Đuraš Gleđ; "Testirani svi korisnici i ostali djelatnici Centra Josipovac, nitko nema nikakve simptome"

Nakon što smo jučer na konferenciji za medije županijskog Stožer Civilne doznali da je koronavirusom zaraženo četvero djelatnika Centra za rehabilitaciju Josipovac, o trenutnom stanju u Centru i poduzetim mjerama  zatražili smo komentar ravnateljice Jelene Đuraš Gleđ

- Od samog početka strogo se pridržavamo svih mjera i uputa za sprečavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 za pružatelje socijalnih usluga u sustavu socijalne skrbi Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Tako je napravljeno i preventivno testiranje djelatnika prije ulaska u radnu izolaciju sukladno uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i nadležnog ministarstva.

Smjene su organizirane u dvije skupine koje su se izmjenjivale svako 14 dana. Testirano je 11 djelatnika koji su trebali doći na posao u ponedjeljak.  Djelatnici su prije preventivnog testiranja proveli 14 dana kod kuće i trebali su se vratiti na posao u ponedjeljak 20. travnja kako bi započeli s radnom izolacijom. Nitko od njih nije imao simptome i svi su afebrilni.

Odmah su testirani svi korisnici kao i svi ostali djelatnici druge skupine koja trenutno radi. Nitko od korisnika i djelatnika u ustanovi nema nikakve simptome i svi su afebrilni - rekla je ravnateljica  Centra za rehabilitaciju Josipovac Jelena Đuraš Gleđ.