Četvrtak, 22 Listopad 2020
Danas čak šest novih pozitivnih - Zaražena četiri djelatnika Centra za rehabilitaciju Josipovac

Danas čak šest novih pozitivnih - Zaražena četiri djelatnika Centra za rehabilitaciju Josipovac

Nakon tri dana bez novozaraženih, danas imamo čak 6 novih pozitivnih nalaza, od 75 jučer upućenih uzoraka svi nalazi još nisu stigli, još tridesetak nalaza se očekuje. Među novozaraženima je i jedan liječnik Opće bolnice Dubrovnik.

- Imamo ponovno pozitivne što potvrđuje da bez obzira što se dobro nosimo s koronavirusom i dalje smo daleko od konačne pobjede - rekao je župan Nikola Dobroslavić.

- Prema dosad pristiglim nalazima imamo šest novozaraženih. Među njima su četiri djelatnika Centra za rehabilitaciju Josipovac koji nemaju nikakvih simptoma. Ti su djelatnici bili u pripremi, pripremali su se za povratak na posao. U Centru su uveli radnu izolaciju, te prije smjene i ulaska u Centar se obavljaju testiranja. Testirat ćemo sve štićenike i djelatnike Centra. Josipovac je jedna od ustanova koja je do sada vrlo ozbiljno shvatila situaciju, u prethodnih desetak dana smo testirali nekoliko štićenika koji su imali simptome i svi su bili negativni-  rekao je ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo Mato Lakić.

- Danas u OB Dubrovnik u odnosu na jučerašnji dan imamo nepromijenjen broj hospitaliziranih osoba. Ukupno su u objektima bolnice 32 osobe od kojih 20 na Odjelu za infektologiju, dva na Odjelu za intenzivno liječenje i na respiratoru su ali nisu intubirani, a deset u izdvojenom objektu dubrovačkog studentskog doma. Jedan liječnik OB Dubrovnik je među šest novozaraženih, on je kontakt prvog zaraženog liječnika i bio je u izolaciji i ovo je bilo sukladno smjernicama testiranje prije povratka na - izvijestio je dr. Marijo Bekić

Bekić je zamolio je i pacijente koji dolaze na preglede u OB Dubrovnik da ne nijekaju simptome, pogotovo vezano uz povišenu tjelesnu temperaturu.

- Kod dva pacijenta pokazalo se kako imaju temperaturu 38 i 38,5. Nemoguće je da su tu temperaturu dobili pred dolazak u bolnicu. Molim vas nemojte to raditi, molim pučanstvo da razumiju naš rad ali i svoje obaveze kao što mi razumijemo njihova prava. Ponašajte se odgovorno prema drugima, osobito zdravstvenim radnicima. Svi će biti pregledani i svi će koji dođu u bolnicu dobiti zdravstvenu zaštitu ali nema razloga za uskraćivanje informacija jer to može biti pogubna situacija za cjelokupni sustav - poručio je ravnatelj dubrovačke bolnice.