Nedjelja, 25 Listopad 2020
Dva dana za redom u županiji nema  novooboljelih - Preminula štićenica Doma za starije u Pločama

Dva dana za redom u županiji nema novooboljelih - Preminula štićenica Doma za starije u Pločama

Na današnjoj konferenciji za medije Stožera CZ Dubrovačko neretvanske županije izvješeno je da ni u posljednja 24 sata nema novooboljelih od koronavirusa. Nažalost preminula je još jedna osoba, riječ je o štićenici Doma za starije u Pločama

- Nažalost imamo novi smrtni slučaj, preminula je štićenica Doma za starije u Pločama. Općenita epidemiološka slika u županiji je dobra, od 68 poslanih uzoraka u Zagreb nema niti jednog novog pozitivnog - rekao je župan Nikola Dobroslavić.

- Do sada je upućeno ukupno 1075 uzoraka prema Zagrebu i dalje imamo sto pozitivnih, u protekla 24 sata je ozdravila još jedna osoba, tako da sada imamo deset bolesnika koji su ozdravili. U karanteni imamo jednu osobu - poručio je načelnik Stožera Joško Cebalo

- Pacijentica od 74 godine koja je bila štićenici Doma za starije u Pločama, jutros malo prije tri sata je preminula na odjelu za zarazne bolesti. U ovom trenutku u OB Dubrovnik se nalaze 32 oboljele osobe,od toga na odjelu za zarazne bolesti 20 pacijenata, dvoje pacijenata u jedinici intenzivnog liječenja i deset u Studentskom domu. Osoba koja je od prije u Respiracijskom centru na Križinama je još uvijek intubirana i nepromijenjenog općeg stanja - rekao je ravnatelj dubrovačke bolnice dr. Marijo Bekić.

- Dva dana za redom nemamo novih oboljelih, a zadnjih pet dana, ako izuzmemo Domove zaraze unutar obitelji, dokaz cirkulacije virusa u populaciji što je svakako dobra vijest i treba zahvaliti svima koji se drže propisanih uputa. Na današnji dan u izolaciji i samoizolaciji imamo 528 osoba - rekao je dr. Lakić.