Četvrtak, 22 Listopad 2020
Svih 85 poslanih uzoraka negativno, u županiji i dalje 100 potvrđenih slučaja, još jedna osoba ozdravila

Svih 85 poslanih uzoraka negativno, u županiji i dalje 100 potvrđenih slučaja, još jedna osoba ozdravila

Od 85 poslanih uzoraka u posljednja 24 sata svi su negativni pa je u Dubrovačko neretvanskoj županiji i dalje 100 potvrđenih slučaja zaraze kao što je bilo i jučer. Jučer preminuli 74- godišnjak prvi je oboljeli iz Doma umirovljenika Dubrovnik.

- Nažalost ponekad gubimo bitku s koronavirusom što je kao što vidimo u okruženju ponekad neminovno. Situacija je dosta dobra i stabilna i dalje imamo sto zaraženih. To što nemamo niti jednog pozitivnog od 85 poslanih uzoraka je dobar pokazatelj i rezultat svih ovih mjera koje se provode, kao i odgovornosti naših građana i svih onih koji te mjere provode - rekao je župan Nikola Dobroslavić.

- Do danas je upućeno ukupno 1007 uzoraka prema Zagrebu, od jučer upućenih 85 uzoraka 68  se odnosu na objekt "Termoterapija" dakle objekt Doma za starije Dubrovnik, na sreću svi ti nalazi su negativni, a imamo i jednu novu ozdravljenu osobu.

- Jučer preminuli 74- godišnji pacijent je bio zaraženi koji je u bolnicu dovezen iz Doma umirovljenika Dubrovnik, radilo se o kroničnom pacijentu koji je nažalost izgubio bitku s Covid 19 zarazom. Trenutno u OB Dubrovnik se nalaze 33 pacijenta, dva su u jedinici za intenzivno liječenje oni su stabilnog općeg stanja i vjerojatno će biti premješteni na odjel na kojemu se nalazi 21 pacijent, a deset Covid pozitivnih je smješteno u Studentskom domu. Intubirani pacijent u Splitu je i dalje u teškom stanju - rekao je dr. Marijo Bekić.

- Od do sada 100 oboljelih 55 je muškaraca, a 45 žena, prosječna dob je 57 je godina najmlađa pozitivna osoba ima osam, a najstarija 93 godine. Prema prebivalištu najviše oboljelih je u Gradu Dubrovniku 26 osoba plus još sedam u dubrovačkom Domu za starije što ukupno čini 33 oboljela, u Konavlima 26, Ploče 8 plus 18 iz Doma za starije ukupno 24, Trpanj 5, Kula norinska 4, Župa dubrovačka i Slivno po dva, te Opuzen i Vela luka po jedn oboljeli - rekao je dr. Mato Lakić.