Četvrtak, 22 Listopad 2020
Županijski Stožer CZ; Danas šest novozaraženih, svi iz Doma za starije i nemoćne Dubrovnik

Županijski Stožer CZ; Danas šest novozaraženih, svi iz Doma za starije i nemoćne Dubrovnik

Na današnjoj konferenciji za medije Stožera CZ Dubrovačko neretvanske županije izviješteno je da u odnosu na jučer imamo šest novozaraženih, svi su iz Doma za starije i nemoćne Dubrovnik.

- U odnosu na jučer imamo šest novih pozitivnih slučaja, imamo dva proboja u Domove za starije osobe. Situacije je jednako ozbiljna kao i do sada, moramo se pridržavati svih propisanih mjera - rekao je župan Nikola Dobroslavić, te posebno zahvalio svim zdravstvenim djelatnicima i ostalim službama

- Do danas je prema Zagrebu upućeno 889 uzoraka, 98 je pozitivnih, a trenutno ne čekamo niti jedan nalaz - načelnik Stožera

- U Općoj bolnici Dubrovnik se nalazi 35 pacijenata od toga 22 pacijenta na odjelu za zarazne bolesti, četiri osobe su u jedinici intenzivnog liječenja od kojih je jedna nešto težeg stanja i intubirana je, a u Studentskom domu imamo 9 pozitivnih pacijenata. Do sada ukupno imamo šest izliječenih, još uvijek je životno ugrožena intubirana osoba smještena u Respiratornom centru na Križinama. Što se tiče zdravstvenog osoblja u samoizolaciji je trenutno sedam medicinskih sestara, pet liječnika i jedna osoba nemedicinske djelatnosti - rekao je dr. Marijo Bekić.

- Svih šest novozaraženih su iz Doma za starije i nemoćne Dubrovnik, pet štićenika i jedna djelatnica. Od ukupno 98 do sada zaraženih u našoj županiji 53 osobe su muškog spola 45 žena, prosječna dob je 57 godina, prema mjestu boravišta ako isključimo Domove za starije Konavle i Dubrovnik imaju po 26 pozitivnih, Ploče šest, Trpanj pet, Župa dubrovačka i Slivno po dva, te Vela Luka i Opuzen po jedan - rekao je dr. Mato Lakić.