Srijeda, 24 Travanj 2024
Županijski Stožer CZ; Dobre vijesti iz Splita, tri od četiri dubrovačka pacijenta skinuta s respiratora

Županijski Stožer CZ; Dobre vijesti iz Splita, tri od četiri dubrovačka pacijenta skinuta s respiratora

U našoj županiji od jučer imamo tri nova pozitivna slučaja zaraze koronavirusom, sva tri su iz jedne obitelji iz Ploča, čekamo  čekamo rezultate za još 35 uzoraka. Dobre vijesti dolaze iz Splita, tri od četiri dubrovačka pacijenta više nisu intubirana,  dva se danas vraćaju na daljnje liječenje u OB Dubrovnik.

- Od jučer imamo tri nova pozitivna slučaja, sada ih je na području županije ukupno 67. To je i dalje zadovoljavajuće stanje, ali se moramo pridržavati svih mjera. Uskrs moramo proslaviti sukladno svim mjerama opreza i naputcima Nacionalnog stožera - rekao je župan Dobroslavić.

- Do sada smo uputili ukupno 613 uzoraka na analizu, 67 je pozitivnih, a čekamo rezultate za 35 uzoraka. U karanteni trenutno imamo dvije osobe s tim da su te osobe iz zgrade u Kuparima premještene u zgradu Studentskog doma, a zgradu u Kuparima trenutno nećemo koristiti, ali ona ostaje spremna u slučaju potrebe. Organiziranim prijevozom iz stranih zemalja u našu županiju se vratilo ukupno osam stanovnika, svima je određena mjera samoizolacije. Tri osobe su s područja grada Dubrovnika, jedna iz Župe dubrovačke, dvije iz Blata, te po jedna iz Orebića i Korčule - izvijestio je načelnik Stožera Joško Cebalo.

- U Općoj bolnici Dubrovnik se nalazi 14 pacijenata pozitivnih na Covid 19 infekciju, osam ih je na zaraznom odjeljenju, šest u Studentskom domu. Svi pacijenti su stabilno, trenutno nemamo pacijenata u jedinici intenzivnog liječenja jer je pacijent koji je do danas bio tamo zbog dobrog stanja izmješten na zarazno odjeljenje. Imamo dobre vijesti iz Splita čak troje od četvero naših pacijenta u Respiracijskom centru Križine nisu više intubirani, dva se danas vraćaju na daljnje liječenje u dubrovačku bolnicu - rekao je dr. Marijo Bekić.

- Tri novozaražene osobe su iz jedne obitelji iz Ploča, one su od 31. ožujka u kućnoj izolaciji. Započela su s radom sva tri nova mjesta za testiranje, to su punktovi u Domovima zdravlja Dubrovniku, Metkoviću i Pločama, tako da od danas u županiji imamo u funkciji četiri mjesta za testiranje - poručio je Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Mato Lakić.