Utorak, 16 Travanj 2024
Presica županijskog Stožera; Od jučer sedam novih pozitivnih osoba iz obitelji s područja Konavala i Dubrovnika

Presica županijskog Stožera; Od jučer sedam novih pozitivnih osoba iz obitelji s područja Konavala i Dubrovnika

Konferencija za medije županijskog Stožera civilne zaštite od danas se održava u novom terminu u 13:30 sati, te će se održavati svaki drugi dan. Županija na današnji dan ima 50 zaraženih, sedam je novih slučajeva, 14 hospitaliziranih osoba dvoje od njih na respiratoru. Očekuju se nalazi za 67 uzoraka.

- Danas imamo sedam novih slučajeva zaraze, ukupno ih je 50 i ta brojka pokazuje da je zaraza među nama, te da nema nikakvog opuštanja i popuštanja propisanih mjera.  Moramo biti odgovorni i ozbiljni, od sugrađana i dalje očekujemo da se pridržavaju svih propisanih mjera i ostanu doma - rekao je župan Dobroslavić.

- Ukupno je do sada u Zagreb poslano 410 uzoraka, 50 pozitivnih osoba, a očekujemo nalaze za 67 uzoraka. U karantenu je sinoć primjena još jedna osoba, hrvatski državljanin, te ih je trenutno u karanteni dvoje. Jučer smo nažalost imali dva kršenja samoizolacije na području grada Dubrovnika. Apeliram svima da izdržimo tako što ćemo se što striktnije držati uputa, pa će ova naša borba trajati kraće i imat ćemo bolje rezultate - poručio je načelnik županijskog stožera Joško Cebalo

- U OB Dubrovnik se danas nalazi 14 zaraženih pacijenata, 12 ih je na odjelu za zarazne bolesti, a dvoje u jedinici intenzivnog liječenja. Nepromijenjeno je stanje i troje pacijenata koji se nalaze na Križinama. U samoizolaciji je sedam liječnika i 11 medicinskih sestara, te jedna osoba nemedicinske djelatnosti. Broj oboljelih djelatnika naše ustanove je još uvijek nepromijenjen - rekao je dr. Marijo Bekić, ravnatelj dubrovačke Opće bolnice.

- Od sedam novih potvrđenih slučaja, radi se o tri zaražena u jednoj obitelji od prije pozitivne osobe, troje iz druge obitelj, sedma osoba je rodbina jedne od ove dvije obitelji, pa za sve novozaražene znamo gdje su se zarazili - rekao je dr. Maro Lakić.  Na novinarski upit koliko je zaraženih s područja Konavala rekao je da ih je 20, a da su današnji novozaraženi iz obitelji s područja Konavala i Dubrovnika.