Petak, 26 Travanj 2024
Pavličević; "U Plat nismo vratili punkt, nego policijsku ophodnju u vrijeme vršnih opterećenja"

Pavličević; "U Plat nismo vratili punkt, nego policijsku ophodnju u vrijeme vršnih opterećenja"

U vezi ukidanja i ponovnog postavljanja policijskog punkta između Župe dubrovačke i Konavala u Platu načelnik Policijske uprave Ivan Pavličević na konferencija za medije županijskog Stožera civilne zaštite je izvijestio kako su nakon upita građana i nezadovoljstva lokalnih čelnika odlučili od jučer ponovno u vrijeme vršnih opterećenja u Plat vratiti policijsku ophodnju kako bi nadzirala taj punkt.

- Išli smo se našim analizama i broju putnika koji gravitiraju većem središtu, u ovom slučaju Dubrovniku. Punkt Plat i Punkt Dubac su funkcionirali skupa šest dana i za to vrijeme na u Platu je zaustavljeno samo šest osoba koje nisu imale valjanu propusnicu. Smatrali smo da je to relativno mali broj putnika i vozila koji idu iz Konavala prem Župi jer je većina njih išla dalje prema Dubrovniku. Međutim, nakon upita građana i jednog dijela nezadovoljstva lokalnih čelnika, odlučili smo od jučer ponovno vratiti policajce u Plat, ali ne postaviti punkt nego policijsku ophodnju u vrijeme vršnih opterećenja  - rekao je Pavličević, te dodao da ako se utvrdi da je povećan priliv građana prema Župi dubrovačkoj , da punkt nije nešto što se ne može ponovno uspostaviti.

- Slušamo svaki dan nacionalni stožer koji kaže da život treba ići dalje, pa ako netko treba doći u neku specijaliziranu trgovinu na području Župe dubrovačke - dodao je Pavličević