Četvrtak, 02 Travanj 2020
Medicinska sestra iz župske ambulante hospitalizirana u dubrovačkoj bolnici, nalaz se očekuje sutra

Medicinska sestra iz župske ambulante hospitalizirana u dubrovačkoj bolnici, nalaz se očekuje sutra

Prema priopćenju iz Stožera civilne zaštite Dubrovačko neretvanske županije, medicinska sestra iz župske ambulante hospitalizirana u dubrovačkoj bolnici i testirana na koronavirus. Uzorak je na poslan analizu, te se rezultati očekuju sutra. Medicinska sestra se sjeća dobro i nema lošu kliničku sliku.

- Zbog interesa javnosti vezano za slučaj ženske osobe iz Župe dubrovačke ističemo kako je spomenuta boravila u inozemstvu, no prema dostupnim informacijama kući se vratila prije uvođenja sigurnosnih mjera obvezne samoizolacije. Važno je napomenuti kako nije riječ o državi/pokrajini u kojoj je zabilježen veliki broj slučajeva koronavirusa.

S obzirom da je naknadno razvila blage simptome, točnije blagu vrućicu i grlobolju preventivno je smještena u izolaciju u OB Dubrovnik i njezin uzorak je poslan na testiranje na COVID-19 - navodi se u današnjem priopćenju.

Osim toga OB Dubrovnik poslala je na testiranje još tri uzorka pacijenata koji nisu u izolaciji sa sumnjom na COVID-19, no od prije imaju određene respiratorne probleme. Ta testiranja također se vrše preventivno.

U ovom trenutku u Općoj bolnici Dubrovnik hospitalizirana su i u izolaciji dva pacijenta čiji je uzorak poslan na testiranje za COVID-19. 

VEZANE VIJESTI

Nova obavijest na vratima; Ordinacije u župskoj ambulanti neće raditi do petka, 20. ožujka

Bazdan; Sestra koja se vratila iz Egipta je testirana na koronavirus, ambulanta je privremeno zatvorena