Nedjelja, 28 Studeni 2021
KUD Marko Marojica predstavio novi logo i najavio program proslave program obilježavanja svoje 45. godišnjice

KUD Marko Marojica predstavio novi logo i najavio program proslave program obilježavanja svoje 45. godišnjice

Danas na dan kada se navršava 45 godina od prvog službenog nastupa, KUD Marko Marojica je na Spomen obilježju u Mandaljeni predstavio svoj novi vizualni identitet, odnosno logo KUD-a, te najavio obljetnički program koji bi se ako to epidemiološke mjere dozvole trebao održavati tijekom godine.

Moderator predstavljanja, Boris Njavro uveo je prisutne pričom o kratkoj povijesti kulturno umjetničkog društva, njihovom radu i naporima u očuvanju baštine i tradicije.

Nakon njega se obratio i  Ivica Grbić, predsjednik KUD-a Marko Marojica koji je ispričao priču o prvom nastupu ovog društva koji se upravo dogodio na današnji datum, ali davne 1976. godine. Posebno je pozdravio prisutne članove koji su nastupili toga dana, točnije 30. travnja 1976. u hotelu Orlando, odnosno prvu generaciju KUD-a Marko Marojica.

- Pozdravljam svih i čestitam svim članovima, sadašnjim i nekadašnjim, ovu uistinu vrijednu obljetnicu našega KUD-a Marko Marojica. Želim se zahvaliti svim članovima na predanom radu, njegovanju kulture, običaja, folklora i pjesme naše Župe dubrovačke, kao i na promociji naše predivne župske nošnje. Hvala svim generacijama koje su održale svojim radom ovih dugih 45 godina, a Vama, Upravi društva, uistinu posebno hvala na radu s mlađim generacijama, jer tako imamo garanciju da će društvo i dalje raditi i promicati sve ono čim se KUD bavi. KUD Marko Marojica zasigurno najbolje prezentira Župu dubrovačku na svim svojim nastupima i smotrama, kako diljem županije tako i Hrvatske. Poznata je suradnja našega društva s ostalim kulturno umjetničkim društvima, a u tom kontekstu svakako treba izdvojiti prijateljstvo s KUD-om Šokadija iz Starih Mikanovaca koje traje već 30 godina, a rezultiralo je i potpisivanjem Povelje prijateljstva između naše dvije općine.

Iskreno se nadam kako ćete ubrzo započeti s normalnim radom, koji Vam je sada onemogućen zbog trenutnih epidemioloških mjera koje su na snazi. U ime Općine Župa dubrovačka Vam obećanjem Vam kako ćemo Vas poduprijeti u radu i osigurati Vam adekvatan prostor a kako biste mogli dalje rasti i razvijati se. Čestitam Vam još jednom Vašu obljetnicu - poručio je članovima KUD-a načelnik općine Župa dubrovačka Silvio Nardelli.

Anamarija Kusalo, direktorica Turističke zajednice Župa dubrovačka prigodno se obratila prisutnima, te istaknula kako turistička zajednica i KUD Marko Marojica imaju izvrsnu, dugogodišnju suradnju te kako se nada nastavku iste u budućnosti.

O novom logo-u društva te programskom dijelu obljetnice, govorio je g. Mateo Čanić, plesni voditelj KUD-a.

- Logo predstavlja svu raskoš folklora Župe dubrovačke u jednoj slici. Uzeli smo karakterističan pokret iz Župske poskočice, koja ima jedinstveni plesni pokret u hrvatskom folkloru. Osim toga, Župu predstavlja i karakterističan zlatovez u obliku leptira na muškoj nošnji, kao i prepoznatljivi nakit – župski kolarin na ženskoj nošnji. Autorica logo-a, a prema idejama svih članova KUD-a, je dizajnerica Ana Demović iz studija Fingerprint. Što se tiče programskog dijela obljetnice, svečani nastup, kao centralni dio proslave dogodit će se 10. prosinca, a tijekom godine imat ćemo niz događanja poput izložbe slika i raznih interaktivnih radionica, kao i svečanu skupštinu.“ – izjavio je plesni voditelj.

Na kraju se prisutnima obratio i Ivan Vlašić, voditelj orkestra Marka Marojice, te pozvao sve generacije svirača da im se pridruže u pripremi svečanog koncerta u prosincu.

  • marketingA1
  • čestitke - tuttobene