Ponedjeljak, 01 Lipanj 2020
Statistički podaci u doba koronavirusa;  Župski turistički smještaj u travnju ostvario tek 4,14 posto lanjskog broja noćenja

Statistički podaci u doba koronavirusa; Župski turistički smještaj u travnju ostvario tek 4,14 posto lanjskog broja noćenja

Hoće li i pod kojim uvjetima turisti ovog ljeta putovati Europom pitanje je na koje bi mnogi voljeli dobiti odgovor, ali konkretnog odgovora ni na početku svibnja još uvijek nema. Kako je turizam uvjerljivo najznačajnija gospodarska grana naše općine  statistički podaci Turističke zajednice najbolje govore u kakvoj se situaciji nalazimo.

Prema navedenim podacima u prošlom mjesecu Župu dubrovačku je posjetilo  47 turista, 34 domaća i 13 stranih što je tek 0,42 posto od broja posjeta u travnju 2019. Od stranih posjetitelja devet ih je iz Bosne i Hercegovine, tri iz Srbije, a jedan iz Ujedinjenog Kraljevstva.  Prema broju noćenja zabilježen je pad od 95,86 posto.

Svih 47 posjetitelja u travnju boravilo je u objektima u domaćinstvu, 45 ih je prijavljeno kao komercijalni, a dva kao nekomercijalni smještaj.

Od početka godine je zabilježeno 2.907 dolazaka što je tek 18 posto od broja u istom razdoblju lani, a broj noćenja je manji za 73,83 posto.

  • čestitke - luckauprava
  • čestitke - tuttobene