Nedjelja, 31 Svi 2020
Spašavanje turističke sezone kroz Cro karticu?  2.500 kuna za plaćanje usluga smještaja i ugostiteljstva

Spašavanje turističke sezone kroz Cro karticu? 2.500 kuna za plaćanje usluga smještaja i ugostiteljstva

Kako je iz dana u dan sve izglednije da ove godine na plažama nećemo često imati prilike čuti strane jezike,  hrvatski turistički sektor priprema plan i program motiviranja domaćih posjetitelja, koji bi bar donekle mogli spasiti ovogodišnju turističku sezonu.  Ove bi se godine domaće goste pojačano motiviralo i usmjeravalo na ljetovanje unutar države najvjerojatnije kroz dugo očekivanu Cro karticu koju je prije nekoliko dana u razgovoru za N1 televiziju najavio Ministar turizma Gari Cappelli.

- CRO kartica se tiska u sljedećih mjesec dana. U šestom mjesecu možemo startati s upotrebom. Radi se o ugostiteljskim uslugama, uslugama smještaja i agencijskim uslugama. Vrijednost je 2.500 kuna neoporezivih poslodavcu, vidjet ćemo možemo li na tom planu još nešto dodatno, mogu li se dobiti dodatni popusti. Itekako se pokušava pronaći što više modela za zadržavanje svih onih koji bi mogli nešto trošiti, da ostanu u Hrvatskoj i da koriste naše blagodati i modele - rekao  je ministar Cappelli.

Vlada je "Cro karticu" uvela u prosincu prošle godine kao mogućnost poslodavcima da radnicima uplate maksimalno 2500 kuna namijenjenih za potrošnju u ugostiteljstvu i turizmu. Sada tu karticu treba prilagoditi novim okolnostima, jer je u situaciji pandemije teško vjerovati da će velik broj poslodavaca imati dovoljno sredstava da radnicima plaća godišnji odmor. Ne zna se kakav će model financiranja biti, ali kako donosi Jutarnji, treći set financijskih mjera, o kojemu se upravo pregovara, trebao bi, među ostalim, iznjedriti neki financijski model kojim bi se ove godine domaće goste pojačano usmjeravalo na ljetovanje unutar države.

Izvor; Jutarnji.hr, N1, Poslovni dnevnik

  • čestitke - župnija
  • čestitke - tzzupanije