Ponedjeljak, 01 Lipanj 2020
Omiški Studenac glavni maloprodajni trgovački lanac na Jadranskoj obali preuzima butige Pema

Omiški Studenac glavni maloprodajni trgovački lanac na Jadranskoj obali preuzima butige Pema

Studenac, glavni maloprodajni trgovački lanac na Jadranskoj obali i jedan od vodećih u Hrvatskoj postigao je dogovor o kupnji 100% udjela u društvu Pemo d.o.o., dubrovačkom trgovačkom lancu koji posluje u 35 prodavaonica te ima oko 370 zaposlenika u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, donosi Poslovni dnevnik.

Nakon odobrenja Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN-a) te ispunjavanja svih uvjeta dogovorenih između stranaka, Studenac će steći 100 posto udjela u društvu Pemo d.o.o.

- Tijekom proteklih godinu i pol dana razvili smo vrlo atraktivan format trgovine u Dubrovniku koji prvenstveno odgovara potrebama lokalnih kupaca, ali ujedno zadovoljava visoke standarde turističke potražnje. Shodno tome, naši rezultati na ovom području su iznad prosjeka, što je posebno važno za ovu transakciju jer postajemo značajan igrač u regiji i jačamo našu lidersku poziciju na obali - rekao je Michal Senczuk, predsjednik uprave Studenca.

- Zahvaljujem svim Pemovim lojalnim kupcima koji su nas podržavali od samih početaka pa sve do sada te vjerujem da će s istom podrškom nastaviti i u budućnosti - poručio je Lovorko Milošević, osnivač Pema.

  • čestitke - revelin