Petak, 28 Siječanj 2022
Uhićeno dvanaest osoba; Prodavali drogu na području Grada, Pelješca, Mokošice i Župe dubrovačke

Uhićeno dvanaest osoba; Prodavali drogu na području Grada, Pelješca, Mokošice i Župe dubrovačke

U Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj danas je održana konferencija za medije na kojoj su prezentirani rezultati kriminalističkog istraživanja neovlaštene proizvodnje i promet drogama o kojem su govorili voditelj Službe kriminalističke policije Zoran Tikvica i voditelj Odjela za droge Hrvoje Neusidl.

Naime, Odjel kriminaliteta droga ove Policijske uprave u koordinaciji s ODO u Dubrovniku, te Upravom kriminalističke policije, PNUSKOK-om – Službom kriminaliteta droga i kolegama iz MUP-a Republike Srpske, Upravom za organizirani i teški kriminalitet iz Banja Luke dovršili su višemjesečno, složeno kriminalističko istraživanje, međunarodnog karaktera, koje je rezultiralo uhićenjem ukupno dvanaest muških osoba u dobi od 21 do 48 godina (1976., 1997.,1972.,1985., 1975., 1986., 1998., 1983., 1982. i 1999.)  od kojih su dvoje državljani Bosne i Hercegovine, dok su preostali državljani Republike Hrvatske.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđena sumnja da su četvorica uhićenih, muškarci u dobi od 45, 44 i 21 godine u tri odvojene skupine krijumčarili veće količine amfetamina i kokaina iz Bosne i Hercegovine u Republiku Hrvatsku, gdje su je preprodavali ostalim uhićenim osobama, a koji su je dalje prodavali krajnjim konzumentima na području  Dubrovnika, Pelješca, Mokošice i Župe dubrovačke.

Pretragom njihovih domova i osobnih automobila pronađeno je 1,7 kg amfetamina, 110 g kokaina, dvije precizne vage, dva stroja za vakuumiranje, dva pištoljska streljiva i određena količina novca ostvarena kaznenim djelom.
Petorica osumnjičenika su tijekom proteklih nekoliko mjeseci uz kaznene prijave predani pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave te je svoj petorici određen istražni zatvor, dvojica su uhićena tijekom posljednja dva dana te se očekuje njihovo privođenje, dok su preostala petorica osumnjičenih kazneno prijavljeni u redovnoj zakonskoj proceduri.