Subota, 23 Rujan 2023
U proteklom tjednu 17 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama, 1007 represivnih mjera

U proteklom tjednu 17 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama, 1007 represivnih mjera

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je 17 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima su 3 osobe teže, a 26 ih je lakše ozlijeđeno, dok je s materijalnom štetom zabilježeno 10 prometnih nesreća.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 1007 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 457 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 53 mjere su poduzete prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, a 42 osobe su prekršajno sankcionirane zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. Zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje sankcionirano je 28 osoba.

- Od ostalih prekršaja izdvajamo 14 mjera poduzetih prema osobama koje nisu koristile zaštitnu kacigu, 117 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja i 113 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.   
 
Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u Šumetu

Najveća koncentracija alkohola od 2,68 g/kg izmjerena je 36-godišnjem vozaču teretnog vozila splitskih registarskih oznaka koji je u četvrtak, 17. kolovoza, oko 16,30 sati prouzročio prometnu nesreću u mjestu Šumet.

Vozač je, zbog brzine i utjecaja alkohola, izgubio kontrolu nad vozilom, prešao na suprotnu kolničku traku i udario u metalnu zaštitnu ogradu. Ova prometna nesreća je za posljedicu imala materijalnu štetu.  

Vozač je isključen iz prometa i smješten u prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva nakon čega je prekršajno sankcioniran novčanom kaznom od 1.740 eura i tromjesečnom zabranom upravljanja vozilima B kategorije.
 

  • Autor: Župski portal - zupcica.hr
  • zagonetka_pobjede
  • DLJI2