Subota, 23 Rujan 2023
Devet prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama, 857 represivnih mjera protiv počinitelja prometnih prekršaja

Devet prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama, 857 represivnih mjera protiv počinitelja prometnih prekršaja

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je devet prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima je pet osobe teže, a deset ih je lakše ozlijeđeno, dok je s materijalnom štetom zabilježeno 11 prometnih nesreća

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 857 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 346 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 67 mjera je poduzeto prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, a 30 osoba je prekršajno sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. Zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje sankcionirano je 28 osoba.

- Od ostalih prekršaja izdvajamo 24 mjere poduzete prema vozačima mopeda i motocikala koji nisu koristili zaštitne kacige, 100 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja i 85 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.   
 
Najveća koncentracija alkohola zabilježena je na Korčuli

Najveća koncentracija alkohola od 1,55 g/kg izmjerena je 23-godišnjaku koji je u ranim jutarnjima satima jučer, 16. srpnja, zaustavljen u Korčuli prilikom redovne kontrole prometa.
Vozač je isključen iz prometa i odveden u prostorije policije gdje je zadržan do prestanka djelovanja opojnog sredstva nakon čega je prekršajno sankcioniran novčanom kaznom od 1.320 eura i tromjesečnom zabranom upravljanja vozilima B kategorije.
Ovo je ujedno i najveća novčana kazna izrečena u proteklom tjednu.

  • Autor: Župski portal - zupcica.hr
  • DLJI2
  • zagonetka_pobjede