Subota, 23 Rujan 2023
U proteklom tjednu četiri osobe teško, a četrnaest lakše ozlijeđeno, 44-godišnjaku kazna 2.800 eura

U proteklom tjednu četiri osobe teško, a četrnaest lakše ozlijeđeno, 44-godišnjaku kazna 2.800 eura

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježene su 23 prometne nesreće u kojima su četiri osobe teško, a četrnaest osoba je lakše ozlijeđeno, dok je s materijalnom štetom zabilježeno devet prometnih nesreća.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 977 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 469 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 78 mjera je poduzeto prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, a 34 osobe su prekršajno sankcionirane zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. Zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje sankcionirana je  61 osoba.

Od ostalih prekršaja izdvajamo 100 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja i 38 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.   

Najveća novčana kazna izrečena je u Dubrovniku

Najveća novčana kazna izrečena je 44-godišnjem vozaču koji je zaustavljen prilikom redovne kontrole prometa 25. lipnja, u ranim jutarnjim satima, u Dubrovniku. Vozač je zatečen kako upravlja osobnim vozilom dubrovačkih registarskih za vrijeme trajanja  mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije. Također se odbio podvrgnuti ispitivanju prisutnosti alkohola i droga u organizmu, te je odbio stručni pregled izuzimanja krvi i urina radi analize prisutnosti alkohola i droga u organizmu.
Vozaču je izdan prekršajni nalog zbog više počinjenih prekršaja u iznosu od 2.800 eura te mu je izrečena zabrana upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od 6 mjeseci.

  • Autor: Župski portal - zupcica.hr
  • DLJI2