Četvrtak, 25 Travanj 2024
U Potomju vozio s 1,29  promila alkohola za vrijeme dok mu je ukinuta vozačka dozvola, kazna 35 tisuća kuna

U Potomju vozio s 1,29 promila alkohola za vrijeme dok mu je ukinuta vozačka dozvola, kazna 35 tisuća kuna

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježena je jedna prometna nesreća s ozlijeđenim osobama u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena, dok teže ozlijeđenih osoba nije bilo. S materijalnom štetom zabilježeno je deset prometnih nesreća

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 262 represivne mjere od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te su tako 104 osobe sankcionirane zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 21 mjera je poduzeta prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, a 9 osoba je prekršajno sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. Zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje sankcionirano je 12 osoba.

- Od ostalih prekršaja izdvajamo 12 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja i 42 mjere poduzete zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.   
 
Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u Stonu

Najveća koncentracija alkohola od 1,29 g/kg izmjerena je u poslijepodnevnim satima, 10. prosinca, 53-godišnjem vozaču osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka koji je zaustavljen prilikom redovne prometne kontrole na D-414 u Potomju.

Tijekom prometne kontrole je također utvrđeno kako vozač vozilom upravlja za vrijeme dok mu je ukinuta vozačka dozvola zbog negativnih prekršajnih bodova.

Vozač je isključen iz prometa te mu je privremeno oduzeto vozilo nakon čega je odveden na Općinsku sud u Dubrovniku uz prijedlog novčane kazne od 35 tisuća kuna što je ujedno i najveća  izrečena novčana kazna u proteklom tjednu.

  • Autor: Župski portal - zupcica.hr