Utorak, 20 Listopad 2020
rest_supetar2mob
“Martinje”; Pojačane aktivnosti sankcioniranja i suzbijanja vožnje pod utjecajem alkohola

“Martinje”; Pojačane aktivnosti sankcioniranja i suzbijanja vožnje pod utjecajem alkohola

Povodom običaja krštenja mošta “Martinje” na prometnicama poduzimati pojačane aktivnosti  u prometu, prvenstveno u cilju sankcioniranja i suzbijanja vožnje pod utjecajem alkohola. Navedene aktivnosti provoditi će se i na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, u sve dane održavanja Martinja, odnosno tijekom nadolazećeg vikenda.

Osim na prekršaje vožnje pod utjecajem alkohola, obuhvatiti će se i drugi prekršaji, posebno oni koji su u uzročno-posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća s najtežim posljedicama – nepropisna brzina, korištenje mobitela za vrijeme vožnje, nekorištenje sigurnosnih pojaseva i dječjih sjedalica u vozilima, nekorištenje kaciga na mopedima i motociklima i dr.
U provođenje pojačanog nadzora uključen je maksimalno raspoloživ broj policijskih službenika kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa.

Nadzor vozača obavljat će se na lokacijama koje su se pokazale najugroženijim u pogledu prometnih prekršaja i prometnih nesreća zbog vožnje pod utjecajem alkohola.

- Posebno napominjemo da su u prvih devet mjeseci 2019. godine, na području naše Policijske uprave dogodilo 96 prometnih nesreća u kojima su sudjelovali vozači pod utjecajem alkohola te je u navedenim nesrećama 16 osoba zadobilo teške tjelesne ozljede, a 44 ih je lakše ozlijeđeno.

Stoga molimo sve sudionike u prometu da poštuju prometne propise, prvenstveno da ne sjedaju za upravljače vozila ukoliko su prethodno konzumirali alkohol, da poštuju ograničenja brzine te da vožnju prilagode stanju i uvjetima na kolnicima - poručuju iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.