Petak, 28 Siječanj 2022
Tragedija u Hidroelektrani u Platu, pronađeno tijelo poginulog radnika

Tragedija u Hidroelektrani u Platu, pronađeno tijelo poginulog radnika

Potraga za nestalim radnicima u požaru Hidroelektrane u Platu nažalost je završila tragično.  U odvodnom kanalu je ponađeno beživotno tijelo jednog od nestalih radnika. Tu informaciju je medijima potvrdio načelnik PU Ivan Pavličević. Za ostalom dvojicom radnika se i dalje traga,  uz pomoć stižu i ronioci Specijalne jedinice iz Splita

Policijsko izvješće

Na mjestu požara u Hidroelektrani Dubrovnik u Platu, pronađeno je beživotno tijelo jedne muške osobe, čiji identitet u ovom trenutku još nije poznat. Za ostalom dvojicom djelatnika potraga se nastavlja.

Iz HEP-a su dostavili priopćenje za medije, koje prenosimo u cijelosti.

"Sa žaljenjem javljamo da je danas, 10. siječnja, u požaru koji je zahvatio unutrašnjost Hidroelektrane Dubrovnik, smrtno stradao radnik HEP-Proizvodnje. Ujedno, duboko zabrinuti iščekujemo ishod potrage za ostalom dvojicom radnika nestalih u požaru.
Osoblje HE Dubrovnik na terenu pruža svu potrebnu pomoć spasiocima i nadležnim službama. Više informacija o uzrocima i okolnostima nesretnog događaja, koji nas je sve duboko potresao, imat ćemo po završetku svih istražnih radnji. Uprava i radnici Hrvatske elektroprivrede d.d. i HEP-Proizvodnje iskreno suosjećaju s obitelji preminulog kolege te s obiteljima ostalih radnika zahvaćenih ovom nesrećom".