Četvrtak, 28 Ožujak 2024
Kod autobusne stanice U Župi preuzeli paket sa 600 grama marihuane, uhićeno troje hrvatskih državljana

Kod autobusne stanice U Župi preuzeli paket sa 600 grama marihuane, uhićeno troje hrvatskih državljana

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Postaje granične policije Gruda utvrđena je osnovana sumnja da je troje hrvatskih državljana u dobi od 23, 38 i 39 godina počinili kazneno djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.

Prekjučer, 8. svibnja, u večernjim satima, policijski službenici su na području općine Župa dubrovačka, u blizini autobusne stanice, uočili sumnjivi paket.

Nadzorom paketa, nakon izvjesnog vremena uočili su da se u njegovoj neposrednoj blizini zaustavilo osobno motorno vozilo  dubrovačkih registarskih oznaka  iz kojeg su izišli 23-godišnjak i 38-godišnjakinja, koji su uzeli paket i vratili se u vozilo kojim je upravljao 39-godišnji muškarac, kod kojeg je pronađena manja količina marihuane te je odbio testiranje na droge. Također je utvrđeno da mu je poništena vozačka dozvola.

Iste večeri, spomenuti trojac je uhićen i doveden u prostorije policije.

Provedenim očevidom je utvrđeno da se u paketu nalazilo 600 grama droge marihuane koja je uz potvrdu oduzeta.

Jučer u jutarnjim satima, temeljem naloga Županijskog suda u Dubrovniku, izvršena je pretraga obiteljske kuće 39-godišnjaka kod kojeg su pronađene 4 drobilice i manja količina marihuane. Također, temeljem naloga istog suda, jučer, tijekom popodnevnih sati izvršena je pretraga stana kojim se koristi 38-godišnjakinja kada je pronađena manja količina  speeda i digitalna vaga, dok pretragom obiteljske kuće 23-godišnjaka nisu pronađeni predmeti prekršaja ni kaznenog djela. Sve pronađeno je uz potvrdu oduzeto, a protiv spomenutog trojca policija je podnijela kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu - navodi se u priopćenju  PU dubrovačko-neretvanske.