Srijeda, 21 Listopad 2020
U proteklom tjednu 382 represivne mjere, u šest prometnih nesreća ozlijeđeno osam osoba

U proteklom tjednu 382 represivne mjere, u šest prometnih nesreća ozlijeđeno osam osoba

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je  šest prometnih nesreća u kojima je jedna osoba teže, a sedam ih je lakše ozlijeđeno. S materijalnom štetom zabilježene su dvije prometne nesreće.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 382 represivne mjere od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te su tako 220 osobe sankcionirane zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 29 mjera poduzeto je prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 5 osoba je prekršajno sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju i 10 osoba koje su sankcionirane zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.

- Od ostalih prekršaja izdvajamo 12 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja i 24 mjere poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja - navodi se u izvješću Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.