Četvrtak, 29 Listopad 2020
U proteklom tjednu pet prometnih nesreća, 721 represivna mjera 394 zbog prekoračenja dopuštene brzine

U proteklom tjednu pet prometnih nesreća, 721 represivna mjera 394 zbog prekoračenja dopuštene brzine

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je pet prometnih nesreća u kojima su dvije osobe lakše ozlijeđene. S materijalnom štetom zabilježene su tri prometne nesreće.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 721 represivnu mjeru od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te su tako 394 osobe sankcionirane zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 87 mjera poduzeto je prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 32 osobe prekršajno su sankcionirane zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a 28 osoba je sankcionirano zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.
- Od ostalih prekršaja izdvajamo 46 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja i 33 mjere poduzete zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja - navodi se u priopćenju Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.