Petak, 28 Siječanj 2022
Tjedno izvješće; Osam prometnih nesreća, jedna osoba teže, pet lakše ozlijeđeno - 640 represivnih mjera

Tjedno izvješće; Osam prometnih nesreća, jedna osoba teže, pet lakše ozlijeđeno - 640 represivnih mjera

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je osam prometnih nesreća u kojima je jedna osoba teže, a pet ih je lakše ozlijeđeno. S materijalnom štetom zabilježene su dvije prometne nesreće.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 640 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te su tako 267 osoba sankcionirali zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 104 mjere poduzete su prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 12 osoba prekršajno je sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a 16 je osoba sankcionirano zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.

- Od ostalih prekršaja izdvajamo 19 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja i 67 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja - navodi se u priopćenju Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.