Petak, 28 Siječanj 2022
U proteklom tjednu pet prometnih nesreća u kojima su dvije osobe teže, a pet lakše ozlijeđene

U proteklom tjednu pet prometnih nesreća u kojima su dvije osobe teže, a pet lakše ozlijeđene

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je pet prometnih nesreća u kojima su dvije osobe teže, a pet ih je lakše ozlijeđeno. S materijalnom štetom zabilježene su dvije prometne nesreće.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 695 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te su tako 419 osoba sankcionirali zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 39 mjera poduzeto je prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 12 osoba prekršajno je sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a 14 je osoba sankcionirano zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.

- Od ostalih prekršaja izdvajamo 26 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja i 63 mjere poduzete zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja - navodi se u priopćenju Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.