Utorak, 26 Svi 2020
Potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za Centar za gospodarenje otpadom

Potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za Centar za gospodarenje otpadom

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt ”Centar za gospodarenje otpadom Dubrovačko-neretvanske županije Lučino razdolje” potpisali su u petak u Dubrovniku ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Siniša Kukić i direktor Agencije za gospodarenje otpadom d.o.o. Josip Bačić.

Poptpisivanju su nazočili i župan Nikola Dobroslavić sa zamjenicima Žaklinom Marević i Joškom Cebalom, državni tajnici Nikolina Klaić i Mile Horvat, gradonačelnici i načelnici iz Dubrovačko-neretvanske županije, suradnici iz MZOiE te FZOEU i brojni drugi uzvanici.

Ministar Ćorić ovom prilikom je istaknuo kako Dubrovačko-neretvanska županija potpisom ovog ugovora ima 494 milijuna razloga za zadovoljstvo.

”Ovaj sustav je pokrenut jer je to pravi smjer kojeg smo zacrtali u Planu gospodarenja otpadom RH. Jasno mi je da ovakvi projekti imaju svoje protivnike, ali svaki sustav gospodarenja otpadom posebice u fazi njegove kreacije, u prvom desetljeću funkcioniranja nailazi na izazove s kojima se treba suočiti. To je svugdje u svijetu, a mi idemo u smjeru uređenih svjetskih ekonomija i njihovog sustava gospodarenja otpadom. Ja ovdje želim čestitati županu Dobroslaviću i njegovom timu na tome što nikada nisu odustali od Centra za gospodarenje otpadom, ali i jedinicama lokalne samouprave što su podupirali ovakvu ideju. U vremenu koje dolazi suočit ćemo se s izazovima javne nabave i izgradnje, ali siguran sam da će do kraja 2022. pitanje gospodarenja otpadom biti stavljeno ad acta”, rekao je ministar Ćorić te dodao kako su se dolaskom Josipa Bačića na čelo Agencije za gospodarenje otpadom stvari bitno ubrzale.

Župan Nikola Dobroslavić istaknuo je kako je danas veliki dan za Dubrovačko-neretvansku županiju.