Ponedjeljak, 25 Rujan 2023
Društvo prijatelja dubrovačke starine; Otvaranje izložbe 70 godina u službi baštine

Društvo prijatelja dubrovačke starine; Otvaranje izložbe 70 godina u službi baštine

Izložba podnazivom 70 godina u službi baštine u organizaciji Društva prijatelja dubrovačke starine, bit će otvorena večeras, 16. kolovoza u 20.30 sati u atriju palače Sponza, a ulaz je slobodan.

Izložba 70 godina u službi baštine Društvo prijatelja dubrovačke starine 1952.–2022. posvećena je Gradu, koji svojim naslijeđem uvijek iznova inspirira i vuče naprijed. Posveta je svim nekadašnjim članovima, na čelu s gosparom Lukšom Beritićem, koji su svoje znanje, vrijeme i ljubav ugradili u temelje Društva te svim sadašnjim članovima - volonterima koji na najbolji način nastavljaju građansku tradiciju rada za dobrobit sveukupne materijalne i nematerijalne baštine, znamenu svoga identiteta.

Društvo prijatelja dubrovačke starine, neovisna, nevladina, neprofitna građanska udruga osnovana 1952. godine u svrhu čuvanja, zbrinjavanja i promicanja bogate i slojevite dubrovačke kulturne baštine 12. kolovoza 2022. godine navršila je 70 godina postojanja i rada u službi baštine. Utemeljitelj Društva, prvi i doživotni počasni predsjednik bio je Lukša Beritić koji je imao viziju da građani volonteri brinu za svoje spomenike uz pomoć stručnih institucija, unoseći u njihovu zaštitu svijest i savjest dubrovačkoga puka.

Nakon otvorenja, izložba će se moći razgledati do 28. kolovoza, svakim danom od 9 do 21 sat.

  • Autor: Župski portal - zupcica.hr
  • 74 Dubrovačke Ljetne Igre
  • DLJI2