Petak, 19 Travanj 2024
Vodovod prešao 1000 aktivnih korisnika registriranih na korisničkom portalu

Vodovod prešao 1000 aktivnih korisnika registriranih na korisničkom portalu

Više od tisuću korisnika do danas registriralo se na korisnički portal Vodovoda Dubrovnik, u nešto više od dva mjeseca od pokretanja ove usluge.

„Drago mi je da su naši korisnici prepoznali prednosti korištenja portala i mogućnosti koje nam svima pruža moderna tehnologija. Ovo je dobar početak, posebice kad se uzme u obzir da dosta korisnika ima više mjernih mjesta pod jednim korisničkim računom, tako da ovih tisuću korisnika predstavlja zapravo znatno veći broj mjernih mjesta“ – izjavio je predsjednik Uprave Vodovoda Dubrovnik, Lukša Matušić te naglasio kako ovakav odaziv smatraju dobrim početkom, ali i još jednom pozvao sve one koji se još nisu registrirali da isprobaju ovu besplatnu uslugu.

Portal korisnicima omogućuje pregled potrošnje u proteklom razdoblju, da vide prosječnu potrošnju, sami unesu stanje potrošnje, vide trenutno financijsko stanje i preuzmu račun, a u slučaju da postoji neko dugovanje mogu vidjeti i točno o kojem se računu radi.

„Prvo smo pokrenuli uslugu dostave računa elektroničkim putem, koja također dobro napreduje i tim putem danas dostavljamo preko 2 i pol tisuće računa. Portal je zapravo nadogradnja na to, pa sada korisnici uz pregled svih računa na jednom mjestu mogu vidjeti imaju li duga ili su možda u pretplati, platiti odmah račun preko barkoda putem Internet bankarstva i općenito steći bolji uvid u svoje potrošačke navike, a samim time i bolje planirati i racionalizirati vlastitu potrošnju“ – rekao je Lukša Matušić te dodao kako je glavni cilj uvođenja ovih usluga što više olakšati poslovanje građana s Vodovodom, ali i praćenje njihovih navika koje su sve više okrenute modernoj tehnologiji, kao i dati doprinos očuvanju okoliša i čiste pitke vode za buduće generacije.

Portal je dostupan na Internet stranici Vodovoda: portal.vodovod-dubrovnik.hr, može mu se pristupiti i putem mobilnih uređaja, a za registraciju su potrebni samo OIB i podaci s računa.

  • Autor: Župski portal - zupcica.hr