Ponedjeljak, 25 Rujan 2023
Sanitat od jučer ponovno počeo s naplatom parkinga Žičara donji plato i to po cijeni od 50 kuna sat

Sanitat od jučer ponovno počeo s naplatom parkinga Žičara donji plato i to po cijeni od 50 kuna sat

Iako su se u uvjetima pandemije koronavirusa mnoge stvari promijenile, na naplatu parkinga na dubrovačkim parkiralištima kriza izgleda nije imala nikakvog utjecaja. Tako je Sanitat od jučer ponovno počeo s naplatom parkirališta oko povijesne jezgre (djela parking mjesta koja nisu u sustavu povlaštene parking karte) i to po astronomskim cijenama kao u špicama najboljih turističkih sezona.

Tako će svi oni koji nemaju povlaštene karte parking na Žičari donji plato plaćati po cijeni od 50 kuna sat, a izvanulična parkirališta Iza Grada (parkiralište Pile) i ulična parkirališta Ulica Branitelja Dubrovnika (ispred ex radio Dubrovnika) po čak 75 kuna sat.

Ipak kako navode iz Sanitata tvrtka je Gradskom vijeću uputila prijedlog za smanjenje cijena i to na cijene iz travnja i listopada. Tako bi svi Župljani i mještani koji povremeno imaju želju i potrebu poći do Grada, ako se ovaj prijedlog usvoji, parking za đir Stradunom ovog ljeta trebali plaćati po cijeni od 20 kuna sat.

 - Ovim putem želimo obavijestiti sve građane i građanke Dubrovnika da su od danas (19. svibnja) s regularnim radom i naplatom korištenja usluge parkiranja započela i parkirališta u zoni 0 (mjesta u ulici Branitelja Dubrovnika) te parkiralište Pile i Žičara donji plato.

Naplata parkinga regulirana je trenutno važećim cjenikom Gradskog vijeća, a tvrtka Sanitat već je ranije uputila prijedlog Gradskom vijeću o smanjenju trenutnih cijena na cijene koje su inače na snazi tijekom mjeseca travnja i listopada. O ovom prijedlogu odlučivat će se već na sljedećoj sjednici i očekujemo njegovu skoru izmjenu - navodi se u obavijesti objavljenoj na mrežnim stranicama Sanitata.

  • zagonetka_pobjede
  • 74 Dubrovačke Ljetne Igre