Subota, 23 Rujan 2023
Svečana sjednica Festivalskog vijeća uoči Otvaranja 74. Igara

Svečana sjednica Festivalskog vijeća uoči Otvaranja 74. Igara

Pod predsjedanjem ministrice kulture dr. sc. Nine Obuljen Koržinek jutros je u Festivalskoj palači povodom Svečanog otvorenja 74. Dubrovačkih ljetnih igara održana svečana sjednica Festivalskog vijeća.

Uz predsjednicu Festivalskog vijeća, sjednici su prisustvovali članovi vijeća zamjenica gradonačelnika Dubrovnika Jelka Tepšić, pročelnica UO za poslove dubrovačko-neretvanskog župana Žaklina Marević, akademski glazbenik Frano Matušić, profesorica kroatistike i opće lingvistike Sanja Putica te vodstvo Igara: intendantica Dora Ruždjak Podolski i pomoćnici za glazbeni, odnosno dramski program, Tomislav Fačini i Saša Božić te ravnateljica Ivana Medo Bogdanović.

Na sjednici Festivalskog vijeća najavljen je program 74. festivalske sezone, ali i ukratko rezimirano dosadašnje, skoro šestogodišnje razdoblje s ovim umjetničkim vodstvom Igara na čelu. Ministrica kulture i medija dr. sc. Nina Obuljen Koržinek iskazala je potporu za ovogodišnji program te zahvalila intendantici i njezinim suradnicima na dosadašnjem besprijekornom vođenju festivala i jednom novom zamahu u razvoju ovog najstarijeg hrvatskog festivala kojem je svjedočila u ovih pet sezona. Posebno je naglasila lijepu izbalansiranost između tradicije festivala i potrebe da se publici prenesu vrhunci hrvatske i svjetske umjetnosti kroz program Dubrovačkih ljetnih igara. Istaknula je kako zna da je to često podrazumijevalo produkcijski nezahvalne uvjete te čestitala umjetničkom vodstvu što je u suradnji s JUK Dubrovačke ljetne igre, uvijek nalazilo novu energiju nadvladavajući sve prepreke.

  • Autor: Župski portal - zupcica.hr
  • DLJI2
  • 74 Dubrovačke Ljetne Igre