Subota, 23 Rujan 2023
Dubrovačke knjižnice; Radionica “Kornjače u našem zavičaju” u ogranku Cavtat

Dubrovačke knjižnice; Radionica “Kornjače u našem zavičaju” u ogranku Cavtat

U suradnji s Javnom ustanovom za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije u utorak, 20. lipnja 2023. s početkom u 18 sati u ogranku Cavtat održat će se edukativna radionica Kornjače u našem zavičaju za djecu od 5 do 11 godina.

Na interaktivnoj i edukativnoj radionici posebno će se naglasiti očuvanje i zaštita slatkovodnih kornjača kao i upoznavanje sa staništem ovih zaštićenih, ugroženih i rijetkih vrsta. Korištenjem edukativne mape za bojanje i rezanje, te istovremenom interaktivnom komunikacijom, djeca će imati priliku naučiti razlike u izgledu između kopnene, morske i slatkovodne kornjače, posebice barske i riječne. Približit će im se  životne navike slatkovodnih kornjača kao što su prehrana, sunčanje, izgled i polaganje jaja, ali i način na koje preživljavaju u nepovoljnim životnim uvjetima. Poseban naglasak bit će na odgovornom ponašanju u prirodi te zaštiti i očuvanju prirodnih vrijednosti.

Cilj ovih radionica je podići razinu svijesti o zaštiti kornjača našeg zavičaja, kao i o prirodnim vrijednostima te upoznati djecu na koji način svaki pojedinac može doprinijeti očuvanju slatkovodne, morske i kopnene kornjače u njihovim staništima.
Prijave na radionicu se primaju putem e-maila na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

  • Autor: Župski portal - zupcica.hr
  • 74 Dubrovačke Ljetne Igre
  • DLJI2